Dikuasakan oleh Blogger.

GiveAway Akhir Tahun 2010 dari Adik Asy@Wadud..

>> Isnin, Disember 13, 2010

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamu'alaikum wbt...

Dengan izinNya ALLAH, buat pertama kali tuan empunya blog ditag oleh dua orang adik, untuk GiveAway Akhir Tahun 2010, apapun terima kasih banyak-banyak akak ucapkan sebab sudi tag akak..Adik-adik yang dimaksudkan adalah adik Asy@Wadud, mereka memang adik2 yang baik, matang dan berilmu orangnya :)...Alhamdulillah

Antara syarat-syarat yang ditetapkan oleh penganjur katanya:

1. Kena buat entry "GiveAway Akhir Tahun 2010 and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke entri ni.2. Menjadi follower/cucu Tok Esah. Kalau tak nak pun tak ape tak paksa. Kalau dah tak pe lah.


3. Buat satu slogan tentang, " Azam saya tahun 2011 ialah........"tak lebih 100 patah perkataan.

Bercakap tentang azam ni, sebenarnya azam tu banyak tapi antara yang terpenting adalah ingin terus dalam dakapan iman dan islam hingga dijemput menghadapNya kelak,dan tidak lupa untuk terus doakan hidayah untuk seluruh ummat Nabi SAW...InsyaALLAH

4. tag 3 orang @ lebih blogger lain dan pastikan diorang tahu bahawa mereka telah ditag!

antara mereka yang bertuah yang akak tag adalah:

1) mama hidayahamin
2) Adinda Rina
3) Adinda Munie

5. Dan last sekali, jangan lupe tinggalkan nama dan link entry penyertaan anda di kotak komen entry "GiveAway Akhir Tahun 2010" ni..

p/s: Adik Asy@Wadud, maafkan segala kesilapan dan kekurangannya ye.. :)

Catat Ulasan

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sahabat filah yang dikasihi ALLAh..

Lewat laman ini pasti dan pasti terdapat banyak kekurangan dan kesilapan yang tentu saja disebabkan kerana kedhaifan ana sebagai penulis.

Maka, kupinta ditegur sapa dan nasihat ikhlas sentiasa terbuka, demi wujudnya islah antara kita..in shaa ALLAH

Jazaakumullahu khairan wa ahsanal jaza' atas kunjungan hati :)

♥ Salam ukhuwahfillah, barakallahu fikum ♥

♥ Malik Bin Dinar ♥

Sebaik-baik contoh dalam dakwah islamiyyah ialah Rasulullah SAW. Sebarang usaha yang tidak mencontohi usaha dan cara Baginda SAW, kebiasaannya akan menemui kekecewaan dan kegagalan. Pendakwah hendaklah banyak mendampingi sirah Rasulullah SAW dan menjadikan Baginda sebagai Qudwah (ikutan). Dakwah Rasulullah SAW mengajak kepada Aqidah dan Iman dahulu dari yang lain.

Daie (pendakwah) hendaklah memperingati diri sendiri sebelum memperingati orang lain. Memperbaiki diri sendiri sebelum memperbaiki orang lain. Jika daie beramal dengan apa yang diperkatakannya nescaya memberi kesan kepada hati pendengar, jika tidak apa yang diperkatakannya hanya mampu sampai ketelinga sahaja. Demikianlah pandangan Malik Bin Dinar.

♥ Ummatan Wahidah ♥

Selagi kita mengaku ALLAH yang satu, selagi itulah pasti ada jalan untuk bersatu. Sesama muslim kita umpama dua telapak tangan, dengan dipertemukan, terhasillah persaudaraan.

Tangan kanan kotor, tangan kiri juga kotor, namun dengan interaksi yag harmoni berasaskan kelembutan dan kejujuran, kita akan saling membersihkan.

Jangan ada benci. Jangan dibauri kelicikan strategi yang penuh prasangka dan tipu daya... kedua tangan akan terus bercakaran. Keduanya akan saling melukakan.

Hidup hanya sementara... sampai bila kita akan bersengketa? Percayalah apabila berada di ambang kematian... kita akan jadi rindu untuk meminta maaf dan memaafkan.

- Ustaz Pahrol Mohamad Joui -

♥ Dr 'Aidh al-Qarni ♥

Syurga itu sgt mahal harganya, jangan terlalai dalam kesenangan atau semakin jauh dari ALLAH kerana kejahilan dan kesombongan.

Bermujahadahlah dengan sungguh sungguh...telanlah kepahitan mujahadah utk menikmati kelazatan ibadah..apatah lagi tawarannya adalah syurga ALLAH. Nafsu kita ini...ya..nafsu inilah yg harus kita didik dengan taqwa, jernihkan dgn ibadah yang ikhlas...sucikan dengan memohon langsung kepada ALLAH.

Memang benar...kalau kita berlonggar sangat dengan nafsu...lemah mujahadah..akhirnya kita menjadi tawanan nafsu. Hubungan dengan ALLAH terasa tawar...solat tapi rasa jauh, quran pun sudah tak tercapai dek tangan..dengan dosa terasa biasa. Justeru...isytiharkan Jihad!..dgn nafsu, dgn bisikan syaitan dari kalangan jin dan manusia...supaya kita kuat untuk menyebarkan kebaikan dan kesejahteraan pada yang lain dengan izin ALLAH.

~ Indahnya Syurga ~

  © Blogger template Snowy Winter by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP